Bouwkundige / Fysische beveiliging

About Training

Mechelen
1 dag
250 €

Beveiliging van sites, gebouwen, publieke plaatsen, … is een eerder complex samenspel van verschillende en verscheidene maatregelen die enig technisch en organisatorisch inzicht vereisen. We kunnen allemaal vanuit de buik wel de evidente maatregelen bedenken die we noodzakelijk achten om bijvoorbeeld het risico diefstal door inbraak met behulp van klein inbrekersmateriaal door professionele inbrekers of bendes te voorkomen. De sterke deuren en ramen sluiten, zo snel mogelijk detecteren en zo snel mogelijk interveniëren zijn hierbij de uitgangspunten. We kennen de meest gebruikte middelen (bewegingsdetectie, cameraverificatie of detectie, hang en sluitwerk, sterke ramen en deuren, alarmmeldingssystemen,…). daarvoor wel ongeveer en kennen ook ongeveer de beperkingen daarvan. Maar wat als het risico geen eenvoudige diefstal is door inbraak, maar bij voorbeeld (het andere uiterste) terrorisme? Dan moeten we op een wetenschappelijk verantwoorde manier kunnen berekenen hoe groot de kans is dat we een terrorist tegenhouden om zijn doel te bereiken.

Het belang van de fysieke weerstand wordt drastisch groter naargelang de dreiging stijgt. Deze opleiding focust op het belang van de fysieke weerstand en hoe we die kunnen kennen of meten. Hoewel fysieke weerstand een heel belangrijk onderdeel is in beveiliging, is dat aspect alleen nooit zaligmakend. De cursus legt uit op welke plaatsen we best fysieke weerstand bouwen en hoe we er moeten voor zorgen dat die weerstand ook iets oplevert in het kader van de tijdige interventie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedere persoon die een rol speelt in de beveiliging tegen criminele risico’s (diefstal , sabotage, vandalisme, terrorisme, activisme, spionage, moord, agressie of fraude). Zowel het ontwerp van de oplossing als de detailkenmerken van de fysieke beveiliging komen aan bod.

Voor directie die verantwoordelijk is, maar geen diepgaande kennis zoekt, raden we een andere opleiding aan die overzicht geeft in de effecten en meetbaarheid van alle aspecten van security: Executive Security Management.

Objectieven

  • Hoe wordt fysieke weerstand uitgedrukt? Weerstandsklassen en bestaande gegevensbanken
  • De rol van fysieke beveiliging in het geheel van maatregelen kunnen plaatsen
  • Het effect van fysieke en andere maatregelen kunnen meten
  • Fysieke maatregelen in relatie met de dreiging scenario’s kunnen plaatsen
  • De rol van fysieke/bouwkundige maatregelen in relatie met andere maatregelen in een strategisch plan kunnen vatten

Algemene informatie

Er is voor deze cursus nog geen examen, noch onafhankelijke certificatie voorzien

U krijgt wel een certificaat van deelname.

haverwerf mechelen.PNG

Used Skills

security management

51.0265633, 4.4755877000000055

Join the event

Please fill in your details below: